ΣΩΛΗΝΕΣ ΔΙΚΤΥΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΥΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ (PEX)

Η Interplast παράγει μια ευρεία γκάμα σωλήνων για υδραυλικές εγκαταστάσεις ζεστού και κρύου νερού. Οι σωλήνες Como-pex παράγονται σε διατομές από 12mm έως 32mm και διατίθενται σε κουλούρες ή ευθύγραμμα τμήματα.

Ο χρόνος ζωής τους υπολογίζεται πάνω από 50 χρόνια , για θερμοκρασίες μέχρι 95ºC και με πιέσεις λειτουργίας από 6 έως 10bar. Θερμοκρασιακές αιχμές 110ºC σε πίεση 4 bar δεν επηρεάζουν τους σωλήνες Como-pex που λόγω της δικτυωμένης τους δομής επανέρχονται στην αρχική τους μορφή.

Οι σωλήνες Como-pex παράγονται με ή χωρίς φραγή οξυγόνου και υπερκαλύπτουν την Ευρωπαϊκή νόρμα ΕΝ 12318 και τα γερμανικά DIN 16892/16893 . Οι σωλήνες που φέρουν στρώμα φραγής οξυγόνου ανταποκρίνονται και στο DIN 4726 και είναι κατάλληλα σχεδιασμένοι για εφαρμογές σε εγκαταστάσεις θέρμανσης. Το εξωτερικό στρώμα EVOH δεν επιτρέπει το οξυγόνο να εισχωρήσει στο σωλήνα και να δημιουργηθεί διάβρωση στα μεταλλικά μέρη του συστήματος.

Πιστοποιήσεις: ΕΒΕΤΑΜ Ελλάδας, SKZ Γερμανίας, CSA Καναδά, WRAS Μεγ.Βρετανίας, AENOR Ισπανίας, ZIK Κροατίας, ELECTROCERT Ρωσίας, SEPROKIIVBUD PROEKT Ουκρανίας.

Έλεγχοι: ΕΛΟΤ, Γενικό Χημείο του Κράτους.

Εγγύηση: 30 χρόνια για το σωλήνα και 10 χρόνια για τα μεταλλικά εξαρτήματα ως προς τη στεγανότητα των συνδέσεων, από την ALLIANZ για χρηματικό ποσό έως 3.000.000 €.